Zevende 7 van Santpoort op 1 augustus..

Zevende 7 van Santpoort op 1 augustus..

Het unieke hardloopcriterium in Santpoort, met tijdens de ”jubileumeditie” het sterkste deelnemersveld ooit.. Ze moesten een klein beetje wennen, de hardlopers/sters. Een parcours van 1 km wat meerdere keren wordt afgelegd. Maar inmiddels moet de organisatie om het voor de deelnemers leuk en veilig te houden een limiet stellen aan het aantal deelnemers. Meer dan 400 mogen er niet meedoen aan het unieke loopcriterium. Niet alleen voor Santpoortse ingezetenen, die elke ronde hartstochtelijk worden aangemoedigd, ook de (regionale) topatleten zijn wel ‘’in’’ voor wat rondjes om de kerk. Vooraf aan de 7 van Santpoort vindt wederom de Jeugdloop over 1 kilometer (één ronde) plaats. De 7 van Santpoort is een recreatieloop, maar voor de eerst aankomende is er de legendarische 7 van Santpoort-bokaal. Een bokaal uit 1907 die is opgedoken uit de harddraverij-archieven. De eerste atleet die de bokaal zeven keer wint, mag hem houden. Tevens zijn er prijzen in zowel de Jeugdloop als de 7 van Santpoort voor de snelste Santpoorter en Santpoortse.

De afgelopen drie jaar was regionale running-grootheid Sullivan Smith, ook houder van het parcoursrecord met 22.35, in bezit van de wisselbokaal. Smith is echter weer geremigreerd naar Engeland en zal zijn titel niet kunnen verdedigen. Bij de de vrouwen won vorig jaar net als het jaar daarvoor het Zaanse hardlooptalent Femke van der Pal. Titelverdedigers bij de snelste Santpoorters zijn Sjoerd Adema, Marleen de Kroon, Maaike Spring in ‘t Veld en Joris Holleman.
Net als vorig jaar gebeurt de tijdregistratie van alle deelnemers door middel van de Racetimer-chip in het startnummer en zal ook de extra premie voor de snelste eerste ronde weer klaar liggen.

Het hardlopen vindt plaats voorafgaand aan de wielerkoers. De jeugdloop start om 18.30, de 7 van Santpoort start op prime time om 19.00.
De 7 van Santpoort is een uniek loopcriterium. Vanwege de 7e editie van de 7 heeft de organisatie nog wat verrassingen in petto die alles met ‘’zeven’’ te maken zullen hebben. Het gonst in het dorp al van mogelijke deelname van James Bond (007), Sneeuwwitje en haar zeven dwergen en Klein Duimpje op zijn Zevenmijlslaarzen….Voor de supporters is er hoe dan ook veel te genieten; zij zien hun held/heldin maar liefst zeven keer voorbijkomen.
Digitaal inschrijven kan vanaf nu via www.inschrijven.nl. Wees er snel bij!