Velsertunnel Run

Over dit project

SportConnection kijkt als co-producent terug op een zeer geslaagde, unieke Velsertunnel Run. Renee Faber heeft  als projectleider namens SportConnection met haar team onmenselijk hard gewerkt aan een gecompliceerd project in de voorbereiding, maar met een stralend, succesvol en sfeervol eindresultaat.

project

SportConnection was verantwoordelijk voor het projectleiderschap, het parcours, entertainment, start/finishontwerp, de vergunningaanvragen, verkeerszaken en media. Met onze mensen en de collega’s van SportSupport hebben wij voor de gemeentes Velsen en Beverwijk een onvergetelijke dag mogen produceren met 6.000 hardlopers en naar schatting 9.000 toeschouwers.

deelnemers

Het startschot van de eerste 500 lopers werd om 11.00 uur gelost door wethouder Annette Baerveldt van de gemeente Velsen en haar collega Haydar Erol van de gemeente Beverwijk. Daarna volgde iedere tien minuten een nieuwe start. Om 14.00 uur kwamen de laatste lopers aan in de Beverwijkse Breestraat. Het enthousiasme onderweg was groot. De bewoners van Velsen-Noord onthaalden alle deelnemers op een heldenontvangst en rondom de finish was door de winkeliers flink uitgepakt.  Het parcours van de Velsertunnel Run was 7,68 kilometer lang, een knipoog naar de lengte van het overdekte deel van de tunnel (768 meter).

wethouders

Sportwethouder Annette Baerveldt van de gemeente Velsen sprak na afloop van een uniek evenement met een fantastische sfeer. ,,Het is een geslaagd samenspel van Velsen, Beverwijk, vrijwilligers en sponsoren. ” Wethouder Haydal Erol van de gemeente Beverwijk had meegedaan: ,,Ik heb heerlijk gelopen bij dit mooie eenmalige evenement. Ik heb genoten!”

Categorie
Evenement