Jubileumeditie AMC Loop op zondag 26 mei voor 1, 5, 10 en 15 kilometer

Jubileumeditie AMC Loop op zondag 26 mei voor 1, 5, 10 en 15 kilometer

Voor de 30e maal wordt in Amsterdam Zuidoost de AMC Loop gelopen.

Op vier verschillende afstanden kunnen de lopers de strijd met elkaar aangaan. Naast een kinderloop van 1 kilometer wordt er gelopen op de afstanden 5, 10 of 15 kilometer. Er wordt gestart vanaf 11.00 uur op het parkeerterrein (P4) van het AMC. De kosten bedragen € 2 voor de kinderloop, € 10 voor de 5 en 10 kilometer en € 15 voor de 15 kilometer. Voor bedrijven is het zeer aantrekkelijk om deel te nemen aan de bedrijvenloop, 5 km. voor € 250 en 10 km kost € 300 per team.

De route van de AMC Loop gaat voornamelijk over het terrein van het AMC en de 10 km en 15 km routes lopen ook rond de Gaasperplas. Er is kleedgelegenheid in het AMC-sportcentrum. Deze locatie ligt op 100 meter van start/finish. De tijdwaarneming gaat via een (weggooi-)chip die in het startnummer is geplakt. Via internet kan de deelnemer na afloop zijn eindtijd snel opzoeken.

De organisatie, in handen van SportConnection, heeft gezorgd voor een sms service. Deelnemers kunnen van tevoren aangeven dat zij een sms willen ontvangen van hun eindtijd. Direct nadat zij de finish hebben bereikt wordt er een sms verstuurd met de eindtijd naar het nummer dat is opgegeven.
De AMC Loop hoort bij de 30 mooiste looproutes van Nederland. 30 jaar geleden waren de AMC Loop en het AMC de sleutel naar de ontwikkeling van Amsterdam Zuidoost anno nu.
Via de website van het AMC kunnen deelnemers zich inschrijven. Op de website staat ook alle informatie. www.amcloop.nl