Geslaagde 27e editite AMC Loop..

Geslaagde 27e editite AMC Loop..

Nat weer hielden meer dan 1000 lopers niet tegen.

De 27e editie van de AMC Loop werd een gedenkwaardige. Een gestaag neervallende regen zorgden voor een verkwikkende atmosfeer onder de lopers. Veel lopers konden goed met de nattigheid overweg en er sneuvelden diverse persoonlijke records. Vakkundig opgewarmd door AMC Sportcentrum-instructrice Marlijn van der Meijde vertrokken de deelnemers voor 5, 10, 16 km of de kinderloop.

Als eersten kwamen terug op het AMC terrein bij de langste afstand (16 km) Ineke Luppers (Purmerend) Edley Kerssenberg (Almere) . Bese AMC-er, tweede in de totaaluitslag was Vincent Gouttebarge. Tijdens de 16 km werd de kinderloop van 1 km gelopen. Daar kregen Lex Tump (Abcoude, snelste jongen) en Jasmijn van Koningsbruggen (Maarssen, snelste meisje) een grote bokaal uit handen van AMC arts en AMC-Loop-voorzitter Dr. Kristien Tytgat.

Op de 5 km waren Astrid Rienslag en Michiel Heimgartner als eersten terug op de Meibergdreef. Heimgartner, werkzaam voor het AMC Sport Centrum, speelde vorig jaar een bekangrijke rol in de organisatie van de AMC Loop en was zeer te spreken over het nieuwe 5 km-parcours. De bokaal voor snelste AMC-er ging naar Ronald Oude Elferink,lid van het AMC Loop-bestuur. De zege in de AMC Bedrijvenloop ging naar het team van De Vlucht, voor de ploegen van Scan Modul Medi-Math en Arthrogen BV.

De 10 kilometer met onder de deelnemers winnares van Olympisch Zilver in de Holland Acht Sarah Siegelaar, leverde eerste plaatsen op voor Gabriela Guzman-Sanabria (Amsterdam) en Joost Scheefhals (Almere). Jesse de Wit (3e overall) gaat de boeken in als beste AMC-er op de 10 km van 2010. Bij de teams ging ACTA met de zege aan de haal voor de teams van AMC KPI en , tot groot genoegen van grondlegger van de AMC Loop Joep Bartelsman en AMC Loop voorzitter Kristien Tytgat (beiden maag/darm/leverspecialsiten) ook op het podium als derde het AMC team maag/darm/leverziekten.

Ondanks de regen was de sfeer opperbest. Bij binnenkomst speelde de AMC Big Band en vooral het enthousiasme en de inzet van alle betrokkenen bij de AMC Loop maakten de dag bijzonder. De organisatie van de AMC Loop dankt alle medewerkers en vrijwilligers en dankt iedereen voor voor zijn/haar bijdrage aan de drie goede doelen in 2010. SporConnection verzorgde in opdracht van het AMC de algehele organisatie en presentatie.

Uitslagen op: Racetimer.eu
Fotos: Aktiefoto.nl